Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

v/ Peter Alsted Pedersen, Søborg, tidl. Weleda, og Jesper Schrøder, Allergica, Silkeborg

Udvikling og fremstilling af lægemidler er normalt et rent teknisk anliggende: Man isolerer et stof, som så ‘indpakkes’ igen, f.eks. til en tablet. Resultatet er effektive lægemidler med en veldefineret effekt, især ved akutte sygdomme.

I den antroposofiske medicin og farmaci går vi en helt anden vej. Lægen søger, evt. gennem et intensivt samarbejde med farmaceuten, at erkende et udviklingsmæssigt slægtskab mellem en sygdom, en sygdomsproces på den ene side og et stof, en naturproces, på den anden side.

Når stoffet er fundet, består næste trin i at finde en fremstillingsmetode, en såkaldt farmaceutisk proces, der kan forstærke stoffets virkning på sygdommen. De fleste farmaceutiske processer er beslægtede med kogekunstens metoder, der også forandrer, ja forvandler naturprodukter til lækker mad og drikke. Nogle farmaceutiske processer (potensering) forvandler dog stof helt til kraft.

Dette arbejde har tekniske aspekter, men stofforvandlingen kan ikke håndteres korrekt uden en forståelse for det åndelige. Rudolf Steiner har i et såkaldt ‘Wahrspruch’ givet en slags anvisning for farmaceutens arbejde. Vi vil i foredraget give eksempler på, hvordan medarbejderne i en antroposofisk lægemiddelvirksomhed kan arbejde med det antroposofiske grundlag.

Tilmelding: Ingen
Tidspunkt: kl. 10.00 – 12.00
Pris: 85 / 65
Arr.nr. 2019-115

Peter Alsted Pedersen. *1943.

Farmaceut, lic.pharm. Har arbejdet for Weleda I Tyskland, Danmark, Sverige og Schweiz inden for udvikling, produktionsledelse og kvalitetssikring. Siden 2011 selvstændig konsulent i København. Medudgiver af en bog om antroposofisk farmaci og af en ‘kogebog’ for fremstilling af antroposofiske lægemidler. Hovedinteresse: betydningen af produktionsmetoder og råvarernes kvalitet for lægemidlernes terapeutiske kvalitet.

 

 

Jesper Schrøder. *1965, uddannet farmaceut i 1992. Gennem mange år ansat i den almindelige lægemiddelindustri.

Siden 2010 ansat i Allergica, senest som administrerende direktør og kvalitetschef.

Medlem af GAPID. (Gesellschaft Anthroposophischer Apotheker in Deutschland)