Indlæser Begivenheder

Foredrag af Ove Frankel

Farvernes styrker er det mest slående ved den store Rosenkrantz-udstilling, som Arken afholder frem til den 2. maj. Rosenkrantz mødte Rudolf Steiners tanker og forståelse af farver omkring midten i sit livsløb. Det ændrede hans malemåde, og han udviklede gennem resten af livet sin indlevelse i farvernes verden.

Arken har givet udstillingen den publikumsvenlige overskrift:  Farvernes mystik.

Rosenkrantz var livet igennem optaget af tilværelsens åndelige aspekter. I hans tidlige værker maler han en slags besjælet, mytologisk billedverden, hvor man kan se ånden inde bag ved billedet. Det farvesprog Rosenkrantz udvikler efter mødet med Rudolf Steiner og samarbejdet med ham om bygningen af Goetheanum, fortæller at ånden ikke er ‘bag’ tingene men en integreret det af deres og farvernes væsen. Vi kan som iagttagere opleve et åndsmøde med værkernes hjælp. Vi skaber mening foran værkerne.

Tilmelding 06.03 info@vendepunkt.com
Pris 250.- med fælles kaffe & te samt sødt
Arr. nr. 2021-205
Min. 8 deltagere

Ove Frankel, *1942, har været erhvervsleder i 20 år, derpå i 20 år steinerlærer i overskolen med fagene kunst, historie og smedning. Har brugt sin pensionstilværelse på at videreudvikle kunstformidling med kurser, kunstrejser og kunstbetragtninger på aktuelle udstillinger. Se mere på www.udviklingskunst.dk

Del gerne denne begivenhed

Go to Top