Påskeoplæg med samtale og kunstbetragtning som bidrag
Onsdag den 16. april 2025 kl. 19:30
ved Karen Margrethe Jørgensen.
Det er nu 2025 år siden Golgathamysteriet fandt sted. Kristus blev menneske og lod sig korsfæste og begrave for på 3.dagen at opstå fra de døde. Alle, der stod Kristus nær, kæmpede med at forstå. Hvordan kan vi forstå, hvad der skete gennem disse begivenheder? Nu mere end 2000 år senere.
Påsken falder ikke som andre årstidsfester på en bestemt dato. Påsken falder første søndag efter første fuldmåne efter forårs-jævndøgn. Det er altså stjerner og planeters gang over himlen, der bestemmer tidspunktet. Samtidig er det den tid, hvor alt i naturen spirer og rører sig. Det er nemt og stadig lige forunderligt og glædesfyldt at få øje på det nye liv i naturen. Men påske er også en i os indre begivenhed. Som julen år efter år gentager sig i vores indre, således kan vi også opleve påskebegivenhederne virke i vores indre, i den grad vi søger det. Påskebegivenhederne strækker sig fra indtoget i Jerusalem til Kristi Himmelfart.
7
Påskedag er en festdag. Kristus er opstanden. Forud gik den stille uge, hvad vil den fortælle os? Og tiden fra opstandelsen til Kristi Himmelfart? Ja, hvordan kan vi i det hele taget forstå opstandelsen og hvad vil det egentlig sige, at Kristus besejrer døden?
Mange flere svære spørgsmål rejser sig. Med oplæg, samtale og kunstbe-tragtning som bidrag vil vi sammen søge indsigt og svar i påskeugens be-givenheder. Ikke for at sidde med et færdigt ”katalog” med alle de ”rigtige” svar, men for at skabe en påske-stemning, måske en højtidsstemning, hvor alvor og glæde går hånd i hånd.
Vel mødt.
Entré: 80 kr. Medlemmer 50 kr.
Alle er velkomne