Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kunst- og samtalesalon med eurytmiensemblet Metamorfose

Søndag den 13. december kl. 14.00 – 16.00
Entré: 80,- kr.

­­På årets fjerde og sidste salon besøger Eurytmiensemblet Metamorfose kulturhuset med nogle af Beethovens mest elskede violinstykker: violinsonaterne nr. 5 i F-dur (Forårssonaten) og nr. 6 i A-dur.

Sonaterne er skrevet i begyndelsen af 1800-tallet på det tidspunkt, hvor Beethoven i sit berømte Heiligenstadt-testamente overfor sine brødre røber, hvordan den tiltagende døvhed giver ham store problemer i hans sociale liv og for hans omdømme. Heiligenstadt-testamentet står således i centrum for koncerten omkranset af de to sonater.

Begge sonater udtrykker det, der er Beethovens særkende: skønne melodier, der er bærer af en enkel rytmisk idé; spontane udbrud; et rigt følelsesspektrum. Disse træk træder også frem i de formvalg, som Rudolf Steiner har gjort, da han lavede eurytmiformen til 3. satsen af sonate nr. 6, som Anette Nielsen har valgt at bruge ved koncerten.

Om sonate nr. 5 ‘Forårssonaten’ siger violinist Frederik Øland fra Den Danske Strygekvartet:
– Det er et af de varmeste, lykkeligste, lysende og livsglade stykker musik, der findes! For ham er Beethovens musik meget menneskelig og ikke perfekt: Her er plads til både det jordiske, det himmelske og alt imellem.

Beethoven blev født den 16. dec. 1770 og døde 26. marts 1827.

 

PROGRAM:

Violinsonate nr. 5 i F-dur (Forårssonaten)

Brevet – Heiligenstadt-testamentet

Violinsonate nr. 6 i A-dur

PAUSE

Samtale med ensemblet om deres arbejde med eurytmi-koncerten

Medvirkende:
Anette Nielsen, eurytmi
Siri Abildgaard, violin
Hans Andersen, piano
Jo Rink, recitation

Da der kun er plads til et begrænset deltagere, anbefales det at tilmelde sig til: Simone Simon simone.simon2@gmail.com. eller tlf. 26554461
Der betales ved indgangen, hvor også eventuelle ledige pladser kan købes

Kunst- og samtalesaloner

Med salonerne knytter vi an til traditionen om at skabe et rum for formidling og livlig samtale om filosofiske betragtninger, den skabende kunst, litteratur og musik. I salonerne tager vi fat på aktuelle begivenheder og temaer, udgivelser og udstillinger, og indbyder til inspirerende samtale med eksperter på området.

Find nysgerrigheden og spørgelysten frem! Der er salon én gang om måneden!

Der kan købes kaffe, te og spiseligt. Dørene åbner kl. 13.30 og lukker kl. 17.00

Kunst- og samtalesalonerne er muliggjort gennem støtte fra Fonden til Fremme af Antroposofisk Kulturel Virksomhed samt Ellen Margrethe og Ebbe Robberts Fond.

Arrangeret af Arrangementsgruppen