Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Seminar med Birte Kjær.  .

Når børn leger, løber rundt og opholder sig i naturlige omgivelser, virker bevægelser og indtryk stimulerende for deres krop og sanser.

Alsidige bevægelsesmønstre bidrager til at integrere sanser og nervesystem på en harmonisk måde. Og integrationen danner grundlag for indlæring og adfærd, både i barndommen og senere i voksenlivet.

Derimod kan der dannes et dårligt udgangspunkt for indlæring, hvis støttende omgivelser ikke giver børn lov til at bevæge sig tilstrækkeligt. Vanskeligheder med motorik, ukontrollerbare reaktionsmønstre og adfærd er ofte resultatet af en mangelfuld integration af sanserne.

Ifølge antroposofien har mennesket tolv sanser. De nederste fire sanser er udgangspunkt for en sund og harmonisk udvikling af de fire mellemste og de fire øverste sanser. Med Bothmer-gymnastikken kan man virke ind på de nederste sanser og understøtte en genoprettelse af hele sanseintegrationen.

I løbet af seminaret vil vi forsøge at forstå baggrunden for sanseintegration og sansernes indre sammenhæng ud fra et antroposofisk perspektiv. Desuden skal vi arbejde med forskellige øvelser, der bruges inden for terapeutisk praksis.

Birte Kjær er uddannet idrætslærer og helsepædagog. Underviser ved Marjatta Seminarium. Desuden aktiv som heilpraktiker og Embodiment-terapeut.

250 kr. (200 kr. for arbejdsløse, pensionister og studerende)

Medbring egne eurytmisko eller indendørs træningssko. Vi har plads til 10 deltagere på kurset. Tilmeld dig ved at skrive til frihedsforum@outlook.com senest torsdag, den 16. maj.