Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag ved Morten Gunge, selvstændig arkitekt m.a.a. og tidligere bestyrelsesformand i Merkur Andelskasse.

 

Rudolf Steiner (1861-1925) gav i nogle af sine grundlæggende skrifter anvisninger til, hvordan man kan udvikle sit tanke-, følelses- og viljesliv , så det kan virke befordrende for både egne erkendelsesmuligheder og ens sociale adfærd.

Efter afslutningen af den 1. verdenskrig, hvor ikke mindst det tyske samfund skulle genopbygges, ledte Steiner en kampagne, som tog udgangspunkt i en analyse af

menneskets behov for at udleve de sjælelige kvaliteter, der er knyttet til frihed, lighed og broderskab i forskellige funktionelle samfundsområder.

Dette såkaldte tregreningsarbejde i 1919 måtte foreløbig opgives m.h.t. en hurtig omstrukturering af hele samfundet i et frit åndsliv, en retsstat og et samarbejdende

erhvervsliv. Men intentionerne blev videreført i mindre skala f.eks. med den første Waldorf skole (Rudolf Steiner skole) i 1919 og andre virksomheder af forskellig art.

I dag er der mange antroposofisk inspirerede virksomheder f.eks. indenfor pædagogik, fødevareproduktion og bankdrift, som med hver deres bidrag mere eller mindre bevidst befordrer et samfund for en menneskelig udvikling.

Pris 100 kr for lønarbejde 30 timer + / 80 kr for øvrige, i prisen er der inkluderet kaffe-te og småkager. Vi slutter senest kl. 22.