Indlæser Begivenheder

Foredrag af Leif Hermansen

Denne overskrift kunne man læse på forsiden af Politiken 30. dec. 2021.

Der er ikke meget konkret indsigt i sådan et udsagn, og jeg vil forsøge at kaste mere lys over hvad der gemmer sig bag dette.

Overordnet er der i medierne fremstillet to problemer ved brændefyring. Partikeludledningen og CO2 balancen. Det er partikeludledningen der hentydes til, når der jævnligt forudsiges hvor mange der årligt dør af brænderøg. Siden de første estimater om dette kom frem, har tallet svinget mellem 200 og 2000 årligt.

Men hvordan kan det være det svinger så voldsomt, og hvad menes der med et dødsfald? Det blev jeg overrasket over da jeg dykkede ned i stoffet. Den anden faktor er CO2 balancen.

Træafbrændingen har altid været betragtet som CO2 neutral, idet den CO2 der udledes ved afbrænding, optages når træerne vokser. Men hvorfor er der opstået tvivl om at dette er i balance?

Vi kigger på mediernes og forskningens rolle i det hele. Samtale bagefter. 

Tilmelding: Ingen
Tidspunkt: kl. 19.30
Pris: 100.-
Arr. Nr. 2022-509

Leif Hermansen
Leif Hermansen, *1949, er uddannet murer og arbejdede i en årrække med almindeligt parcelhusbyggeri, siden med bygning af Steinerskolen i Vejle. Har siden 1996 haft eget byggefirma med vægt på bæredygtigt og menneskevenligt byggeri. Tidligere medlem af LØBs bestyrelse.  bygger i øjeblikket udelukkende masseovne.

Del gerne denne begivenhed

Go to Top