Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Livet: Form – bevægelse – relation

Kurset foregår på engelsk

Tilværelsen kræver en vis form; rum, rytme, struktur, regler og aftaler for at vi kan orientere os. Særligt i institutioner må der være en vis form, for at børnene kan føle sig trygge. Kan vi blive opmærksomme på og bevidst skabe form?

Men formen kan blive for fast, for dominerende i forhold til det egentlige pædagogiske arbejde. Så dominerende, at vi ikke får øje på, hvad der faktisk sker med børnene. Hvordan formår vi at holde formen – og os selv– i bevægelse?

Og hvad sker imellem os? Kan vi blive opmærksomme på rummet mellem os og fylde det med bevidsthed? Kan der opstå en særlig lytten, en varme, et nærvær mellem os?

Claus Otto Scharmer beskriver i sin Teori U forandrings-processer i 7 trin, der kan bringe os til at gribe fremtiden på en bevidst måde. Et af trinnene, det 3. som han kalder sansning, begynder netop ved at gå fra bevidsthed om rum/form, gennem tid/ bevægelse og videre til relation.

Med inspiration fra Claus Otto Scharmers beskrivelse af forandringsprocesser vil Annemarie Ehrlich arbejde med os med de tre aspekter: form, bevægelse, relation.

Annemarie Ehrlich (fra Holland) har arbejdet med eurytmi i 75 år. Hun betragtes som grundlægger af den såkaldte ”sociale eurytmi” dvs. eurytmi anvendt som middel til at blive opmærksom på og håndtere sociale processer.

På trods af sin høje alder rejser hun stadig rundt i verden og giver utallige kurser.

Med livsmotiver som blandt andet ”hvad man ikke kan, kan man øve sig i” og ”hvad der møder dig, må du sige ja til” er og har hun været ekstrem aktiv. Hun siger selv ”Denne intensive aktivitet har jeg kun kunnet fylde ud og realisere på grund af alderens indre ro, og fordi jeg har følt mig ført til en øvende ”livsførsel”.

KURSUSPROGRAM

Fredag den 3. april:

Kl. 16.30 – 18.30 Kurset begynder med eurytmi

Kl. 18.30 – 19.30 Fælles måltid

Kl. 19.30 – 20.30 Eurytmi

Lørdag den 4.april:

Kl. 9.00 – 10.30 Eurytmi

Kl. 10.30 – 11.00 Pause (med forfriskninger)

Kl. 11.00 – 12.30 Eurytmi

Pris: kr. 800/600 pens.stud.arb.løse incl.måltid mm.

Betaling på kontonr. 8401 1101742 (eller kontant på kurset).

Kurset foregår på engelsk, der oversættes efter behov

Bindende tilmelding (af hensyn til mad) senest 27.marts til:

Elisabeth Halkier-Nielsen 40156940 / 3963 2137 (kl. 8-14 )

steinerseminar@mail.tele.dk eller elihn55@gmail.com