Indlæser Begivenheder

Workshop med Jordbrugsteknolog Erik Frydenlund

Det var Rudolf Steiners dybeste ønske at vi som mennesker skal erkende den tid vi lever i, men ofte må vi sande at Kirkegaard stadig har ret i at vi lever forlæns og forstår baglæns.

Hvad er CO2 og kulstof, hvordan bevæger det sig i atmosfæren, planten, dyrene og jorden? Kulstof er det vigtigste næringsstof for planten. Kulstof er bærer af ’jegkræfter’; hvad betyder det for landbruget og vores fødevarekvalitet?

Hvordan kan der bindes mere kulstof i landbruget? Vores landbrugskultur har i tusindvis af år været tærende på jordens kulstofindhold, som kun er blevet forringet de sidste 60 år gennem det konventionelle landbrug. I dag har vi viden til at ændre det gennem regenerative og biodynamiske metoder til at lave humus i jorden og dermed binde mere kulstof i jorden.

Koen og drøvtyggernes rolle. Koen er i dag udskældt for at være klimabelastende gennem sine bøvser og prutter! I virkeligheden er den en kæmpegave brugt på den rigtige måde. Holistisk afgræsning kan være med til at skabe en frugtbar jord og dermed mere kulstof i jorden. Vi mister i dag 10 millioner hektar landbrugsjord om året til ørkendannelse! koen kan være med til at ændre det gennem en afgræsning på den rigtige måde, ”it is not the cow, it is the how”.

Klimaet. Har vi klimaændringer pga. for meget CO2 i luften, eller er det vores dårlige landbrugskultur som skaber ørkendannelse som påvirker klimaet? Hvor er vi på vej hen: klimaskat, kunstig mælk, kunstigt kød, veganerisme?

Vi vil veksle mellem oplæg, samtale og lette eurytmibevægelser. Der er fælles frokost.

Tilmeldingsfrist: 18.09. 2020
info@vendepunkt.com
Pris: 395.- inkl. vegetarisk frokostbuffet, kaffe og te
Arr. nr. 2020 – 801

Erik Frydenlund. *1960. Uddannet jordbrugsteknolog og eurytmist. Har siden 1981 arbejdet med det biodynamiske i Danmark, Sydafrika, England og USA. Har siden 2017 været selvstændig med firmaet Biodynamic Consult, som yder rådgivning, kurser og foredragsvirksomhed om biodynamisk og regenerativ dyrkning, biavl og eurytmi.