Indlæser Begivenheder

Foredrag ved Morten Schmidt

I dette foredrag udforskes, hvordan moderne arki­tektur kan formidle det spirituelle i en tid, hvor tra­ditionelle sakrale rum står som historiske vid­nes­byrd. Gennem en rejse i tid og rum vil der blive undersøgt betydningsfulde historiske byg­nings­værker, såsom katedraler, kirker og templer, der engang var broen mellem det fysiske og det spi­rituelle.

I dag står vi overfor spørgsmålet: Hvordan kan arkitekturen i det 21. århundrede formidle det spi­ri­tu­elle? Der vil blive præsenteret inspirerende eksempler, herunder fra det visionære Aros Next Leves-projekt i Aarhus. Her har den anerkendte ame­rikanske lyskunstner James Turell skabt et rum, hvor lyset og farverne er hjørnestenen. Dette værk åbner døren til en indre spirituel oplysning, og viser vejen for moderne hellige rum, der po­ten­tielt kan erstatte og videreføre den spirituelle arv fra kirker og katedraler.

Tirsdag 28.05. kl. 19:30

Pris: Ikke medlemmer 80 kr. / medlemmer 60 kr.

Arr. Nr. 2024-546

Morten Schmidt. Medstifter af Schmidt Hammer Lassen Architects siden 1987. Morten Schmidt er en ledende designarkitekt specialiseret i større biblioteker og kultur­byggerier globalt.
Hans arbejde, præget af innovation og klarhed, er anerkendt med flere priser, herunder for Halifax Central Library og Dokk1-biblioteket.

Med sin baggrund som elev på en Rudolf Steiner skole er hans design gennemstrømmet af krea­tivitet. Han har arbejdet og designet projekter som Christchurch Central Library og Shanghai Library East, og arbejder aktuelt med en udvidelse af AROS, Aarhus Kunstmuseum.

Del gerne denne begivenhed

Go to Top