Indlæser Begivenheder

En teaterfortælling med Torben Wahlstrøm om en blind helt.
Hvordan kunne en 16-årig blind dreng blive en af lederne i den femtestørste modstandsbevægelse i Frankrig? Og hvordan kunne han overleve 15 måneder i koncentrationslejr?
I fortællingen ’Og der blev lys’ får du svar på både det og meget mere. Det er en bevægende og dybt intens fortælling om en blind helt, Jacques Lusseyran. Monologen er baseret på hans selvbiografi, som indfølende fortælles af Torben Wahlstrøm.
Vi følger de første 20 år af Jacques Lusseyrans liv. Centralt står ulykken, der som 7-årig gjorde ham blind, men samtidig gav åbenbarelse af et indre lys, der aldrig siden forlod ham. Vi hører om hans sansning af musik, han evne til visualisering og hans forståelse af den menneskelige stemme. Det er også en fortælling om, hvordan han oplevede Guds nåde af liv, lys og glæde af kærlighed, krig og venskab. Og hvordan han selv under koncentrationslejrens ekstreme vilkår formåede at elske livet.
Torben Wahlstrøm giver hans ord krop og stemme, og i en time fastholdes tilhørerne i et drama båret af sprogets formåen og en aldrig svigtende intensitet.
Fra en anmeldelse af forestillingen:
Torben Wahlstrøms fortælling om Jacques Lusseyrans liv er en oplevelse ud over det sædvanlige. Wahlstrøm har forståelse for den ydmyghed, der kræves for at kunne fremstille og fortælle om et andet menneskes liv, så dette menneske ydes fuld retfærdighed. Med sin dejlige stemme og med ganske små ledsagende bevægelser undervejs, evner Torben Wahlstrøm for en stund at blive til Jacques Lusseyran. En ganske særlig oplevelse venter alle, som hører Torben Wahlstrøms fortælling om Jacques Lusseyran.
Kaja Daugaard Christensen Lektor ved Det jyske Musikkonservatorium, Aarhus

Alle over 14 år er velkommen.
Dato og tid: Onsdag den 5. oktober 2022 kl. 19.30
Sted: Eurytmisalen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense
Pris: 100 kr/90 kr
Arrangør: Rudolf Steiner Skoleforeningen i Odense.

Del gerne denne begivenhed

Go to Top