Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Johannes-evangeliet som anvisning til åndsskolingen,
sådan som denne læres i den Hermetisk-kristne skole.

Foredrag af Jan Brahm.

Foredraget vil belyse Johannes-evangeliet som en vej til forening med den åndelige verden. I Johannes-evangeliet anvises en sådan vej konkret, når forudsætningerne for at kunne ”læse” evangeliet som en indvielsesvej er til stede. Evangeliet er baseret på ”fodvaskningens princip”, som angives som en lutrende vej igennem den chakriske organisme i evangeliets prolog. I Kristi syv Jeg-er ord bringes formler for rensningen og dannelsen af de syv chakraer, sådan som disse må anlægges på den kristne skolingsvej. De syv undere angiver omgangen med de rensede, sammenføjede og højnede æterarter i den såkaldte kundalini-strøm, sådan som denne føres igennem chakra efter chakra under dannelsen af det kristnede livslegeme. Endelig angives igennem de syv lidelsesstadier selve den kristne indvielsesvej: Vejen til forbindelsen med Kristus-sfæren over syv niveauer. Evangeliet slutter med angivelsen af opdragene til disciplen Peter og den discipel, som Herren elskede.

Om foredragsholderen:

Jan Haugsted Brahm, årgang 1960, er sammen med Maja Lucia Brahm og Willi Seiß initiativtager til Theophilus – Seminarer, Rådgivning og Udgivelser, som han leder sammen med Maja Lucia Brahm. Theophilus-skolen råder over erkendelser om den kristne hermetisme samt om den antroposofiske og den rosenkreuzeriske skolingsvej. Jan Brahm studerede hos Willi Seiß i dennes ’Freie Hochschule am Bodensee’ fra 2001 til 2013, hvor Seiß døde.

Fra Theophilus Forlag er udkommet ’Den kristologiske skolingsvej – en skitse over dens første stadier’, ’Menneskets forhold til de åndelige væsner i det III. hierarki’ og ’Kristi ofre for menneskeheden’, ’Johannes-åbenbaringen og Den Evige Apokalypse’, samt ’Erkendelser om Sophia – Sjælens vej til Sophia’.

Hjemmeside: http://theophilusforlag.dk/