Indlæser Begivenheder

At søge forbindelsen mellem Sjælen og Naturen

Vi har fornøjelsen at invitere til konference i Ytterjärna Kulturhus den 13. – 16. april 2023, hvor vi sammen med klimaforskere, økologer, læger, kunstnere, psykologer og landmænd vil undersøge menneskets indre sammenhæng med naturen. Vi håber, at det kan føre til ny indsigt og fælles handling.

“Skyldfølelse, vrede og frygt er dele af problemet. Hvis du vil redde verden, så gør det, fordi du elsker den!” Gary Snyder

Hvordan kan vi forholde os til klimaforandringernes hårde nødvendighed, til nye måder at tænke på, ændrede prioriteringer og beslutninger omkring vores måde at leve, forbruge, passe på jorden og ikke mindst hinanden på?
Naturen og alle levende væsener lever i den samme rytmiske strøm af tid, som vi gør. En ubalance i naturens rytmer fører før eller siden til en ubalance i den menneskelige sjæl.
De krævede ændringer i det ydre er enorme. Forandringen i det enkelte menneskes indre, i sjælen, er radikal.

Vi befinder os i antropocæn, menneskets tidsalder, hvor hensynsløs rovdrift på naturen har forårsaget en uoverskuelig krise. Dramatiske vejrbegivenheder har påvirket millioner af mennesker. Arter uddør, jorden forarmes. Men antropocæn betyder også, at mennesker har mulighed og evne til at påvirke udviklingen i den modsatte retning. Håbet er, at enkeltpersoner, grupper, lokalsamfund, NGO’er, virksomheder og lande kan styre udviklingen i en ny retning.
Det er kun vi mennesker, der kan bremse klimakrisens løbske tog. Vi har ikke tid til at vente på flere og større katastrofer, der tvinger os til en ny måde at tænke på og til ændrede beslutninger.

I det 13. århundrede blev der mange steder i Europa bygget enorme katedraler tilsyneladende ud af ingenting. Man kan se katedralerne som et billede på kollektiv magt, et fælles mål og en stor og langsigtet tankegang. Byggeriet af katedralen var et projekt, der ikke blev målt på en persons levetid, men strakte sig ind i fremtiden. Katedraler blev bygget til fremtidige generationer og ud fra en inderlig ærbødighed for en almægtig skaber.
Vores udfordring er at blive involveret i nye “katedralprojekter”: det, der skal vejlede os, er langsigtethed og uselviskhed for fremtidige generationer, ansvar og omsorg for jorden, det kreative liv.
Vi skal vælge politikere, der skaber regler og retfærdighed i det store billede. Men hver enkelt af os kan bidrage med vores engagement i civilsamfundet.
Hvordan vi forholder os til klimakrisens udfordringer er i sidste ende et socialt og moralsk spørgsmål.

Hvordan kan forandring ske? Hvilke evner og tanker har vi til rådighed? Hvordan ser et godt samspil mellem jord og menneske ud? Hvad er jordens behov som en levende organisme?
Hvordan kan vi hjælpe og styrke hinanden?
Gennem foredrag, samtaler og arbejdsgrupper vil spørgsmålene blive uddybet. blive diskuteret og forhåbentlig finde svar. Vi har også den glæde at kunne udstille to billedserier inspireret af Rudolf Steiners “Sjælekalender”, en bog, der indeholder tooghalvtreds ugentlige meditationer i form af korte tekster. Billederne er malet af Karl König og Thor Olsen.

Vi glæder os til at møde dig i Ytterjärna i april 2023 til et par dages fælles læring, til inspiration og fremtidssikre møder!
En meget varm velkomst!

Du kan finde mere information på vores hjemmeside: www.innerconnections.org
Billede Hanna Rakel Svärd

For planlægningsgruppen: Katharina Karlsson,

Sted: Ytterjärna Kulturhus, S-153 91 Järna Sverige

Tid: 13.april 2023 kl 19:00 til 16. april 2023 kl 12:30

Del gerne denne begivenhed

Go to Top