Indlæser Begivenheder

Foredrag af Verner Andersen

 

Planter kan ikke blive syge ”indefra”, da de har organerne udenfor sig, så det er udefra kommende forhold, der betinger sygdommene som f.eks. lys, vand, temperaturforhold, mekaniske beskadigelser, jordbundsforhold samt smittetryk fra diverse sygdomme.

Der vil blive givet et oprids af muligheder for forebyggelse af plantesygdomme samt opsamling af såvel de gamle som de nye metoder, der foreligger i ’Landbrugskurset’ af R. Steiner, så man undgår pesticider. En del af fungiciderne er i dag systemiske, dvs. de optages i planternes karsystemer, hvilket bevirker, at de sidder inde i planterne og ikke kun på overfladen. De kan altså ikke vaskes af.

Desuden vil der tales om sygdomme hos dyr, om elementar-væseners indvirkning på dyrs sundhedstilstand og om bondens personlige indflydelse, samt om avl, der fører til udnyttelse af dyrene. Uddrag af nogle af Are Thoresens bøger om samme emne. Endelig berøres også bierne og problemerne i dag med deres tab af orienteringsevne. Herunder vil der citeres uddrag af R. Steiners foredrag om bier

Torsdag d. 5. december 2024 kl. 19.30

Tidspunkt: kl. 19.30

Pris: 100/80/60 kr


Verner Andersen. *1950. Uddannet landmand, landbrugstekniker og agronom. Har blandt andet arbejdet for Indo-Danish Project i Indien, været landbrugslærer og undervist på Skillebyholm i Järna/Sverige.

Siden 1990 arbejdet på eget biodynamisk jordbrug med hovedvægt på frugtavl.

 

Del gerne denne begivenhed

Go to Top