Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST: Foredrag og Samtale  med Jan Thiesen

 

Rune Lykkeberg (chefredaktør på dagbladet information) har skrevet en bog med titlen ”Vesten mod Vesten”. – Her anskueliggøres det moderne samfunds problem bl.a. gennem skildringer af nogle af tidens kendte romaner, film, serier – som symptomer på en civilisation, der er i strid med sig selv. Det kommer for eksempel særligt til udtryk i Francis Ford Coppolas ”Dommedag nu” /” Apokalypse now” – hvor tilstandene i Vietnam-krigens helvede gav anledning til spørgsmål og undren i forhold til vestens (USA’s) evne til at fastholde – end sige udvikle den vestlige civilisation. Og med flere film og fortællinger, underbygges iagttagelser af alvorlige revner i moderne menneskers retsopfattelse, demokratiforståelse– samt sociale fællesskabsfølelser. – Nu er spørgsmålet så, om disse sammenbrud af vestlige livsformer er analoge med ideer omkring apokalypsen i sin bibelske form – eller sådan som vi kender Rudolf Steiners fortolkning heraf?

Er det ikke alene vestens civilisation der slår revner – men hele verdenssamfundet som ikke kan finde vejen ud af den materialisme, som i alle kulturkredse bl.a. i form af økonomisk eneherredømme, gør sig gældende?

Transhumanismen – en bevægelse der søger teknologisk forbedring af mennesket – kemisk forlængelse af levealderen, samt kunstig skærpelse af vor intelligens, og udryddelse af enhver legemlig skrøbelighed eller sygdom. Materialiseringen af det menneskelige samvær til jordisk efterligning af vort sjælelige/ åndelige samvær i tiden mellem død og ny fødsel og under vor søvn – nu i form af det virale internetsamvær, – er allerede en kendsgerning.

Kan antroposofien lyse ind i dette kaos, med ideer om tregrening, om Mikaelsk forvandling af tænkningen – eller i det mindste besvare spørgsmålet: – er Apokalypsen der nu?

Andre – spirituelt inspirerede mennesker, taler om jorden som nu udfolder et indre lys, som skal imødekomme alle disse kontante vanskeligheder.

Jan Thiesen, har undervist i Steinerskolepædagogik i mange år.