Et debatforum ved Tobias Anker Stripp
Siden tidernes morgen har vi interesseret os for de store spørgsmål i tilværelsen, og dette er et af de helt store. Spørgsmålet går som en rød tråd igennem menneskets historie. Er det bare slut, når vi dør? Er der et efterliv? Eller måske noget helt tredje? Det er ikke let at besvare – de, der dør, kan jo ikke fortælle om, hvad der sker . . . eller kan de?
Nogle personer, der har været døde, f.eks. under et hjertestop, og bliver genoplivet, kan huske tiden fra, hvor de var bevidstløse, og kan bagefter fortælle interessante beretninger herom. Fænome-net kaldes for “nærdødsoplevelser” og efterhånden er dette fænomen velbeskrevet i både populær og videnskabelig litteratur – men hvad er hoved og hale i dette? Og hvad kan vi andre dødelige lære af folk, der har været “nærdøde”?
Historierne udfordrer flere af de grundlæggende antagelser om verden som samfundet og sundhedsvæsnet er bygget op omkring. Tobias Anker Stripp, læge og forsker, vil i dette foredrag præsentere det omfattende internationale videnskabelige arbejde, der er foretaget med mennesker, der har haft nærdødsoplevelser. Han vil også fortælle om nærdødsoplevelser i Danmark, og om det pionerarbejde, han selv bedriver. Sluttelig sættes beskrivelserne om nærdødsoplevelser i perspektiv til sundhedsvæsnet i Danmark i dag.
Tilmelding: Ingen.
Fredag 26.01. kl. 19:00
BEMÆRK ugedag og tidspunkt
Pris: Ikke medlemmer 80 kr. / medlemmer 60 kr.
Arr. Nr. 2024-809
Tobias Anker Stripp. Læge og forsker ved Center for Videnskab og Tro på Københavns Universitet, samt Center for Eksistentiel og Åndelig Omsorg og Dannelse på Syddansk Universitet. Herudover er han gæsteforsker på Harvard University`s Human Flourishing afdeling. Han er også uddannet Reiki-mester og ser klienter i kraft heraf. I sin forskning har han fokuseret på eksistentiel og åndelig omsorg, human flourishing, samt hvordan tro og meningsfuldhed hænger sammen med sundhed.