Indlæser Begivenheder

Seminar med Jesper P. Schou

I sit mægtige middelalderepos om Gralen skildrer Wolfram von Eschenbach talrige figurer, som både kunstnerisk, udviklingsmæssigt og i åndelig betydning hører umisteligt med omkring hovedpersonen Parzival. De er ikke ’påklistrede ekstrahistorier’, som visse litterater ynder at mene. 

Ved hjælp af Rudolf Steiners meddelelser – og især hans karmiske betragtninger – vil vi se nærmere på nogle af dem: Parzivals forældre Herzeloyde og Gahmuret, hans kusine Sigune og Gahmurets væbner, Schionatulander, og deres tragiske kærlighedshistorie, Parzivals våbenbroder, Artus-ridderen Gawan og Parzivals halvbroder, den sortbrogede Feirefiz, hvor Parzival må gå en erkendelsesvej for at overvinde sin tvivl, Gawan må gå følelsesvejen, og Feirefiz er gået viljesvejen. 

Den sårede og syge gralskonge Anfortas, som Parzivals spørgsmål skal udfri, og Kyot, Wolframs hjemmelsmand, vil vi se på, og vi skal høre om den hæslige troldkvinde, gralsbud og tærskelvogter Cundrie og om den sortmagiske troldmand Clinschor – for blot at nævne de væsentligste.

Tilmelding: Ingen
Tidspunkt: kl. 14.00-16.30
Pris: 120.-
Arr. Nr. 2022-601

Jesper P. Schou
Jesper P. Schou, *1950, speciallæge i psykiatri.

Del gerne denne begivenhed

Go to Top